ALBA’nın Anahtar Teslimi Tamamlandı

1800 MW gücündeki ALBA Güç Santrali, Aluminium Bahrain B.S.C (ALBA)’nın yatırımı olarak gerçekleştirildi. Enerji santralleri konusunda dünyada lider EPC şirketler arasında yer alan GAMA Güç Sistemleri, General Electric ile birlikte Bahreyn’de sanayinin temelini oluşturan
Aluminium Bahrain B.S.C (ALBA) firmasıyla 4 yıl önce imzaladıkları 1800 MW ALBA PS5 Kombine Çevrim Doğalgaz Santrali’nin anahtar teslim yapımını tamamladı. ALBA’nın altıncı alüminyum döküm hattının elektrik ihtiyacını sağlamak için inşa edilen ve toplam 3 üniteden oluşan projede, Ünite-1 Ticari işletme kabulü 28 Ağustos 2019, Ünite-2 Ticari işletme kabulü 26 Ekim 2019 ve Ünite-3 Ticari işletme kabulü 20 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşti.

Bahreyn’in en büyük ve bu bölgedeki en verimli güç santrali olan ALBA Güç Santrali, globalde bir alüminyum tesisi içinde kullanılan ve Orta Doğu’da kurulan ilk H-Class teknolojisine sahip (GE 9HA.01 (üç adet) gaz türbini) güç santrali olması ile de büyük önem taşıyor. Yıllar süren yenilikler üzerine inşa edilen ve en iyi verimlilik ile en yüksek çıktıyı sağlayan GE HA gaz türbini, kanıtlanmış güvenilir teknoloji ile destekleniyor. Teknolojinin yanı sıra iş sağlığı ve güvenliğinin de ön planda tutulduğu projede 10 Milyon adam-saate herhangi bir kayıp zamanlı kaza olmadan ulaşıldı. Ülkedeki ilk projesi ile MEED Project Awards kapsamında “Power Generation Project of the Year” kategorisinde “National Winner” seçilerek gösterdiği büyük başarıyla hem Bahreyn hem de Orta Doğu pazarında Türk firmaların önünü açan GAMA, yeni projeler ile bölgede yerini sağlamlaştırmayı hedefliyor.

ALBA Projesinin videosunu seyretmek için lütfen tıklayınız.