GAMA Enerji, Orta Doğu’nun en önemli ödüllerinden “Construction Project of the Year – Yılın Yapım Projesi” ödülünü kazandı.

GAMA Enerji A.Ş. tarafından, Orta Doğu’da gerçekleştirilen en büyük Türk yatırımı olan, 2010 yılında, EMEA Finance’in “Best Infrastructure Deal in the Middle East” ödülüne ve Euromoney’nin Project Finance “Deal of the Year” ödülüne layık görülen DİSİ Su Temin Projesi, bu yıl da “Arabian Business Achievement Awards 2013” kapsamında Orta Doğu’nun en önemli ödüllerinden “Construction Project of the Year – Yılın Yapım Projesi” ödülünü kazandı.

Disi Su Temin Projesi, Ürdün’nün başkenti Amman ve çevresinde yaşanan su sorununu büyük oranda çözecek. Bu proje sayesinde, Akabe bölgesinde bulunan Disi-Mudawarra su akiferinden, yılda 100 milyon m3 su, yaklaşık 325 km boru hattı ile Amman’a taşınacak.
Ürdün için stratejik öneme sahip olan Disi Su Temin Projesi sayesinde Amman’da, halihazırda günlük gerçekleştirilen 400,000 metreküp su teminine ilaveten günlük 250,000 metreküp daha ilave su iletilecek. Bu sayede proje, su iletimini daha istikrarlı hale getirecek ve halka ulaştırılan suyun kalitesinin artmasına yardımcı olacak. Amman halkına haftada bir kez iletilebilen su, haftada 4 defaya çıkarılacak ve bu proje sayesinde, yakın zamanda Ürdün’ün diğer bölgelerine de su sağlanmaya başlanacak.